Vo vyslobodzovaní zranenej osoby sú najlepší hasiči z Nitry

12.10.2012 Žilina

Žilina 12. októbra (TASR) – Prvenstvo na IV. ročníku majstrovstiev Slovenskej republiky vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel, ktoré sa vo štvrtok 11. októbra uskutočnili v Žiline, získalo päťčlenné družstvo hasičov z Nitry. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Silvia Jančovičová.

Na Majstrovstvách SR s medzinárodnou účasťou si podľa nej zmeralo sily desať družstiev.

„Boli sčasťou Záchranárskych dní pre celú rodinu v Žiline, ktoré predstavili statické a dynamické ukážky viacerých zložiek Integrovaného záchranného systému (IZS) - simuláciu dopravných nehôd, bezpečnostné crash testy, montáž stanu pre núdzové ubytovanie v prípade vzniku mimoriadnej udalosti, ukážku vrtuľníkovej záchrany horolezca alebo ukážku jazdy v automobile s promile okuliarmi. Záchranárske dni vyvrcholia v sobotu 13. októbra exhibíciami na klzkej fólii, simuláciou nehody a súťažami pre deti," uviedla hovorkyňa Prezídia HaZZ.

Pripomenula, že v Žiline sa zároveň koná piaty kongres RESCUE FÓRUM 112.

„Ústredným motívom odborného kongresu je pomoc ľuďom pri nehodách s hromadným postihnutím osôb, živelné pohromy, pandémie a iné mimoriadne udalosti spôsobené človekom. HaZZ prezentoval niekoľko odborných príspevkov, pričom poukázal na nové možnosti a pripravenosť okamžite implementovať IT technológie do operačného a operatívneho riadenia jednotiek pri udalostiach rôzneho charakteru a rozsahu so zámerom ponúknuť komplexné riešenia pre všetky zložky IZS,“ dodala Jančovičová.
 

Vyberte región